söndag 25 juni 2017

Sommarlov 2017 Dag 3 Söndag 25/6

Sov erbarmligt illa. Eller snarast, jag hade svårt att somna. Jag blev hungrig och behövde dessutom gå på toa direkt efter att jag lagt mig igår kväll. Först en bit in på det här dygnet somnade jag.

Jag antar att det är mina funderingar kring var jag hör hemma, kring vad " det ska bli av mig", som håller mig vaken. Jag trivs oerhört bra med mitt jobb, min lägenhet, mitt torp och, faktiskt, med mig själv, men visst blir det ibland lite insnöat och ensamt. Jag tycker inte att jag "påverkar världen" som jag borde? Kanske är jag på fel plats? Kanske borde jag vara mer "engagerad" i t ex Nepal eller något arbete där? Nåja, nu är det sommarlov och jag har både tid att fundera och tid att hitta nya vägar om det skulle behövas.

Efter en sen start klippte jag en fjärdedel av gräsmattan innan jag blev för trött och det började regna (tack och lov). Vi beslöt att åka till Siggebohyttan för fika och det visade sig vara ett lyckokast. Kaffet och fikabrödet var gott och eftersom vi inte hade kontanter gick vi in gratis på själva muséet. Det var intressant! Tänk att man hade så många rum som man egentligen inte använde! Mest som skryt alltså!

Jag är barnsligt förtjust i dalmålningar och här fick man sitt lystmäte i festsalen på övervåningen. Målningarna är visserligen flyttade till Siggebohyttan men inte desto mindre helt fascinerande. Vilken kontextualisering! När Jesus säger till "kungsmannen från Kapernaum" att hans son lever ser kungsmannen ut precis som Karl XIV Johan på bilden bredvid!

Medan jag studerade dalmålningarna satt mamma, som inte kunde ta sig upp för trapporna, och pratade med kvinnan i kassan. Det visade sig att hon hade "förbindelser" med Eskilstuna och Torshälla och kände till Eskilstuna kommuns stora kulturpersonligheter Braunerhielm och Ebeling. De hann visst diskutera det nya konstmuseet på Munktellområdet också. Sedan visade det sig att hon i kassan även kände till mitt torp och de andra torpen häromkring. Hon till och med tipsade mig om kantarellställen!

Väl hemma igen lagade jag till torsk med musselsås och till efterrätt rabarberpaj. Det blev riktigt gott alltihop. Jag gillar verkligen att laga mat.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar